Френският национал Адриен Рабио повече няма да играе за Пари Сен Жермен, след като двете страни прекратиха преговорите за подновяването на изтичащия през лятото договор на футболиста.

Шампионът на Лига 1 възнамерява да продаде 23-годишния Рабио през януари, след като отношенията между двете страни се вложиха крайно по време на дълго проточилите се преговори за нов контракт, които завършиха без успех.

"Ситуацията вече е необратима, няма връщане назад", коментира майката и агент на играча Вероник Рабио.

Феновете на ПСЖ също са недоволни от нежеланието на юношата на клуба да преподпише, като той беше освиркан, когато влезе като резерва в мача от Шампионската лига срещу Ливърпул през миналия месец.

Рабио е роден във Вал-дьо-Марн край Париж и се присъединява към столичани като 15-годишен, като вече има 226 мача за представителния отбор.

Барселона искаше да привлече халфа в края на август, но офертата им беше отхвърлена. Каталунците готвят ново предложение през януари, а в настоящата ситуация ПСЖ ще бъде склонен да го приеме заради притесненията за спазването на финансовия феърплей и с оглед на това, че през лятото футболистът ще може да напусне като свободен агент.